Waarom verschijnt datgene wat ik op mijn digibord schrijf niet exact op de plek waar mijn pen zich bevindt?

Windows
De kans is groot dat je digibord niet juist is gekalibreerd.

• Klik op je computer op de driver van je digibord (rechts onderin de Windows-taakbalk).
  • Kies 'kalibreren' en volg de instructies.

Chrome
Stuur jij je digibord aan met een Chromebook? Volg dan de volgende stappen:

• Typ in de Chrome Browser: 'chrome://flags'
  • Typ vervolgens in de zoekbalk 'touchscreen calibration'.
  • Zet de gevonden instelling: 'Enable/disable touchscreen calibration option in material design settings' met het drop down-menu op “Enabled' en bevestig door rechtsonder op 'Restart Now' te drukken
  • Selecteer vervolgens de tijd rechtsonder.
  • Selecteer 'Instellingen'.
  • Klik in het gedeelte 'Apparaat' op 'Schermen'. Hier kun je het digibord kalibreren.
Het kan ook zo zijn dat de afwijking wordt veroorzaakt wordt door een verkeerd ingestelde resolutie. Digiborden met een verhouding van 4:3 werken het best op een resolutie van 1024x768, digiborden met een verhouding van 16:9 functioneren het best op 1280x720.
Gebruik je een Windows-device ?
Kies op je computer (bij 'beeldscherminstellingen') de resolutie die past bij jouw digibord.
Gebruik je een Chromebook?
Druk op Shift + Ctrl en dan op + (lager) of –(hoger) om de resolutie aan te passen.
Lukt het niet? Neem dan contact op met je netwerkbeheerder.