Hoe reset ik mijn digibord?

Wanneer een digibord niet naar behoren werkt kan een reset het soms oplossen. Veel verschillende problemen met beeld, geluid en touch kunnen opgelost worden met een reset.

In dit artikel:

Vaststellen wat het type van het digibord is

Predia PRO OTS-V3/15S, Predia OTS-FHDV1T1 of Predia OTS-UHDV1T1 resetten

Predia OTS-65V3/15S resetten

Predia OTS-UHDV2T1 Resetten

Predia SwiftV1T1/V2T1/V3T1 resetten

Vaststellen wat het type van het digibord is

De stappen om een digibord te resetten kunnen verschillen per type. Daarom is het belangrijk om eerst te kijken welk type Digibord je hebt. Linksboven op het frame vind je het type van het digibord. Op de rechterzijkant vind je het modelnummer en het serienummer.

In het modelnummer staat ook de maat van het digibord (55, 65, 75 of 86 inch).

Een aantal modellen kan je niet resetten. Dat zijn de modellen:

• OTS-55, OTS-65, OTS-70
  • OTS-55V2.2, OTS-65V2.2
  • OTS-70V2.2, OTS-80V2.2

Predia PRO OTS-V3/15S, Predia OTS-FHDV1T1 of Predia OTS-UHDV1T1 resetten

• In het midden van het digibord, onder het scherm, zit een klepje. Open dit klepje.
  • Druk op de homeknop.

Knoppen van Predia Touch Pro. De Homeknop is de meest linker knop.
  • Onder in het beeld zie je een menu.

Menu van Predia Touch Pro.

• Open de instellingen app.

Instellingen app.
  • Het is mogelijk dat de instellingen app niet zichtbaar is in het menu. Klik dan op alle programma's (icoon met 9 blokjes) en open daar de instellingen app.
  • Kies in het linker menu in de instellingen app voor About, dit is de onderste optie in het menu.
  • Kies nu in het rechtergedeelte van de app voor reset.

Predia OTS-65V3/15S resetten

De Predia OTS-65V3/15S is het enige type dat een resetknop heeft. Naast de stroomaansluitingen zit een I/O schakelaar. Gebruik deze om het bord te resetten.

Resetknop op een OTS-65V3/15S.

Predia OTS-UHDV2T1 Resetten

• Aan de rechterkant van het digibord zitten 5 knoppen. Druk op de homeknop.

Knoppen van de Predia OTS-UHDV2T1. De linker knop is de homeknop.
  • Open de instellingen.

Het menu van de Predia OTS-UHDV2T1.
  • Kies in het linker menu in de instellingen app voor Over de telefoon, dit is de onderste optie in het menu.
  • Kies nu in het rechtergedeelte van de app voor Fabrieksinstellingen terug.

Predia SwiftV1T1/V2T1/V3T1 resetten

Voor het resetten van de Predia Touch Swift heb je de uitgebreide afstandsbediening nodig. Deze is te herkennen aan de gekleurde knoppen.

Uitgebreide afstandsbediening.
  • Druk op de afstandsbediening op de Input-knop.
  • Druk nu op de afstandsbediening achtereenvolgens op de knoppen 1, 3, 7 en 9.
  • Het Debug Menu zal openen op het scherm.

Debug Menu.

• Kies in het Debug Menu voor de optie Init Touch Panel.
  • Er komt een vraag: Sure to reset Touch Panel? Kies voor Confirm.

Kies in dit scherm voor Confirm.